CHAPTER 1
TOKIO

Nippon Kodo საკმევლის ერთ-ერთი წამყვანი მწარმოებელია იაპონიაში, რომლის ისტორია უძველესი დროიდან იწყება და მჭიდროდ არის შერწყმული ზოგადად იაპონური საკმევლის ისტორიასთან. 400 წლის წინ დაარსებულმა საკმევლის მწარმოებელმა კომპანიამ Nippon Kodo-მ, თავისი მოღვაწეობა დაიწყო საიმპერატორო კარისთვის და იაპონიის მნიშვნელოვანი ბუდისტური ტაძრებისთვის.
Nippon Kodo საკმევლის ერთ-ერთი წამყვანი მწარმოებელია იაპონიაში, რომლის ისტორია უძველესი დროიდან იწყება და მჭიდროდ არის შერწყმული ზოგადად იაპონური საკმევლის ისტორიასთან. 400 წლის წინ დაარსებულმა საკმევლის მწარმოებელმა კომპანიამ Nippon Kodo-მ, თავისი მოღვაწეობა დაიწყო საიმპერატორო კარისთვის და იაპონიის მნიშვნელოვანი ბუდისტური ტაძრებისთვის.

Nippon Kodo-ს ისტორია იწყება იმ პერიოდიდან, როდესაც საკმევლის წარმოების ოსტატმა კოჯუმ, დაიწყო არომატების შექმნა კამა იმპერატორისთვის. დროთა განმავლობაში, მისმა შთამომავლებმა და მოსწავლეებმა განაგრძეს ტრადიცია და დახვეწეს საკმევლის დამზადების ხელოვნება, რამაც საბოლოოდ კომპანია Nippon Kodo-ს დაარსებას ჩაუყარა საფუძველი.

Nippon Kodo ინარჩუნებს საკმევლის წარმოების ტრადიციულ მეთოდებს, რომლებიც მემკვიდრეობით მისი წინამორბედებისგან ერგო და იყენებს მხოლოდ უმაღლესი ხარისხის ბუნებრივ ინგრედიენტებს. კომპანია ცნობილია ინოვაციებისკენ სწრაფვით და ახალი არომატების შემუშავებით, ტრადიციული ტექნიკის თანამედროვე ტექნოლოგიების შეთავსებით, იმისთვის რომ დააკმაყოფილოს თავისი მომხმარებლების მრავალფეროვანი გემოვნება და საჭიროება მთელს მსოფლიოში.

Nippon Kodo მნიშვნელოვან როლს ასრულებს იაპონური საკმევლის პოპულარიზაციაში ქვეყნის ფარგლებს გარეთ. წარმოაჩენს მას, როგორც იაპონური კულტურისა და სულიერების ნაწილს. კომპანია აქტიურად მონაწილეობს კულტურის ღონისძიებებში, გამოფენებსა და ფესტივალებში კო:დოს ხელოვნების (არომატის გზა) დემონსტრირებით. ის სთავაზობს ადამიანებს შესაძლებლობას შეეხონ ტრადიციულ იაპონურ კულტურას საკმევლის საშუალებით.
CHAPTER 1
TOKIO
Ka-fun, რაც იაპონურად "ყვავილის მტვერს" ნიშნავს, შეიძლება იყოს Nippon Kodo-ს პროდუქციის ფართო ასორტიმენტის ნაწილი, რომელიც შთაგონებულია ბუნებით და მისი სილამაზით. Nippon Kodo-ს პროდუქცია ხასიათდება ბუნებრივი ინგრედიენტებით, ღრმა პატივისცემით ტრადიციებისადმი და მუდმივი ინოვაციებით სურნელების შექმნაში. რადგანაც Ka-fun წარმოადგენს მათი პროდუქციის ხაზის ნაწილს, ეს მიუთითებს Nippon Kodo-ს მისწრაფებაზე ისეთი არომატების შექმნისკენ, რომლებიც მოგვაგონებენ ბუნებრივ სილამაზეს, აქვთ უნარი გააუმჯობესონ ცხოვრების ხარისხი და სულიერი პრაქტიკები.

უძველესი ცოდნისა და თანამედროვე ტექნოლოგიების გამოყენებით, Nippon Kodo გვთავაზობს საკმევლის ფართო არჩევანს, რომელთაგან თითოეული ქმნის უნიკალურ ატმოსფეროს და სავსეა ღრმა მნიშვნელობით. სავარაუდოა, რომ Ka-fun აერთიანებს ამ თვისებებს და წარმოადგენს პროდუქტს, რომელიც ასახავს კომპანიის მდიდარ მემკვიდრეობასა და ოსტატობას, ასევე მათ უნარს შეიცნონ ბუნების არსი საკმევლის ყველა ჩხირში.

ამდენად, Nippon Kodo აგრძელებს საკმევლის წარმოების მრავალსაუკუნოვან ტრადიციას, შეაქვს მნიშვნელოვანი წვლილი მათ განვითარებასა და გავრცელებაში, ამავდროულად რჩება თავისი ხარისხის პრინციპების, ბუნებრივი ინგრედიენტების ერთგული და ინარჩუნებს ღრმა პატივისცემას კულტურის ტრადიციების მიმართ.

CHAPTER 2
OSAKO


79 წლის საკმევლის ოსტატს ქალაქ საკაია, ოსაკადან, უკავია უნიკალური ადგილი იაპონური საკმევლის შექმნის ხელოვნების ისტორიაში. ის არა მხოლოდ უკანასკნელი ოსტატია ამ სფეროში, არამედ თავისი გვარის უკანასკნელი წარმომადგენელი, უძველესი ტრადიციების მიმდევარი, რომელიც არ გაგრძელებულა მომავალ თაობებში. მისი ინსტრუმენტი შიშველი ხელებია, რომლის მეშვეობითაც იქმნება სურნელები, გადაცემული თაობიდან თაობამდე დაწყებული მე-16 საუკუნიდან, როდესაც საკაი სამხრეთ ქვეყნებთან ვაჭრობის წყალობით საკმევლის წარმოების გზას დაადგა.

ნამდვილი და ხანმოკლე ოსტატობა

79 წლის საკმევლის ოსტატს ქალაქ საკაია, ოსაკადან, უკავია უნიკალური ადგილი იაპონური საკმევლის შექმნის ხელოვნების ისტორიაში. ის არა მხოლოდ უკანასკნელი ოსტატია ამ სფეროში, არამედ თავისი გვარის უკანასკნელი წარმომადგენელი, უძველესი ტრადიციების მიმდევარი, რომელიც არ გაგრძელებულა მომავალ თაობებში. მისი ინსტრუმენტი შიშველი ხელებია, რომლის მეშვეობითაც იქმნება სურნელები, გადაცემული თაობიდან თაობამდე დაწყებული მე-16 საუკუნიდან, როდესაც საკაი სამხრეთ ქვეყნებთან ვაჭრობის წყალობით საკმევლის წარმოების გზას დაადგა.

ოსტატმა 27 წლის ასაკში დაიწყო მოღვაწეობა მამის ხელმძღვანელობით და უკვე 35 წელზე მეტია, მისი დამზადებული თითოეული სურნელოვანი საკმევლის ჩხირი, რომელსაც იძენენ მისი სახელოსნოდან, წარმოადგენს არა მარტო ღრმა ცოდნისა და უნარების შედეგს, არამედ პირადი ერთგულების ნიმუშს ხელოვნებისადმი. მეიჯის ეპოქაში დაარსებული და ისტორიულ საკაის კვარტალში მდებარე მაღაზია, ჯერ კიდევ წარმოადგენს ადგილს, სადაც ტრადიციები იკვეთება თანამედროვეობასთან.

მიუხედავად მასობრივი და გამარტივებული წარმოების გლობალური ტენდენციებისა, ოსტატი შეუპოვრად აგრძელებს სურნელოვანი საკმევლის ხელით შექმნას, თითოეული არომატის უნიკალურობისა და სიღრმის შენარჩუნებას. მემკვიდრეების არარსებობა მის შემოქმედებას კიდევ უფრო ღირებულსა და მნიშვნელოვანს ხდის, რადგან მის მიერ შექმნილი თითოეული ჩხირი ატარებს ოსტატის სულისა და ისტორიის ნაწილს.
CHAPTER 2
OSAKO
ოსტატისთვის "ნაკეთობის ხელით დამზადება" არ არის ფუჭი სიტყვები, ეს მისი შემოქმედების ფუნდამენტური პრინციპია. მას სწამს, რომ სურნელოვანი საკმევლის მიღების ყოველი ეტაპი მნიშვნელოვანია, დაწყებული ინგრედიენტების შერჩევით, დასრულებული იმ მომენტით, როდესაც მზა ნაკეთობა სივრცეს ავსებს თავისი უნიკალური არომატით.

მოგზაურობის დასასრულს, ოსტატი იმ იმედით შეჰყურებს თავის მემკვიდრეობას, რომ მისი ძალისხმევა და სიყვარული სურნელოვანი საკმევლის შექმნის ხელოვნებისადმი, დაფასებული და შენარჩუნებული იქნება. მისი ცხოვრება და მოღვაწეობა ცოცხალი სიმბოლოა უწყვეტი კავშირისა წარსულსა და აწმყოს, არომატების შექმნის ხელოვნებასა და ოსტატობას შორის, მათ ხომ ადამიანების სხვა განზომილებაში გადაყვანა და მათი ცხოვრების ჰარმონიითა და სიმშვიდით ავსება შეუძლიათ.
CHAPTER 3
FUKUOKA


იაპონის ქალაქ იამაში აღმართული საუკუნოვანი წყლის წისქვილი შეუპოვრობის და ტრადიციების სიმბოლოა. დაარსებული 1918 წელს სოფლის მაცხოვრებელთა მიერ, ის ემსახურებოდა სხვადასხვა დარგს, დაწყებული ქაღალდის დამზადებიდან, დასრულებული ბრინჯის დაფქვით. მაგრამ, იმპორტირებულ ნედლეულზე გადასვლამ და 70-იან წლებში ელექტროენერგიის დანერგვამ, გამოიწვია ბევრი წისქვილის დახურვა. დღესდღეობით ბაბას წყლის წისქვილი არის ბოლო კუნძული რეგიონში, სადაც კედრის ფხვნილი ტრადიციულად იწარმოება.

იაპონის ქალაქ იამაში აღმართული საუკუნოვანი წყლის წისქვილი შეუპოვრობის და ტრადიციების სიმბოლოა. დაარსებული 1918 წელს სოფლის მაცხოვრებელთა მიერ, ის ემსახურებოდა სხვადასხვა დარგს, დაწყებული ქაღალდის დამზადებიდან, დასრულებული ბრინჯის დაფქვით. მაგრამ, იმპორტირებულ ნედლეულზე გადასვლამ და 70-იან წლებში ელექტროენერგიის დანერგვამ, გამოიწვია ბევრი წისქვილის დახურვა. დღესდღეობით ბაბას წყლის წისქვილი არის ბოლო კუნძული რეგიონში, სადაც კედრის ფხვნილი ტრადიციულად იწარმოება.

მფლობელმა ტაკესი ბაბამ წისქვილის მართვა მემკვიდრეობით მამისგან მიიღო და სურნელოვან საკმეველს თავისი სულისა და გულის ნაწილად მიიჩნევს. ის და მისი მეუღლე ჩიეკო ხელით აწარმოებენ კედრის ფხვნილს, ინარჩუნებენ რა მისი არომატის ჭეშმარიტს არსს. წყლის წისქვილის მოვლის და მართვის სირთულეების მიუხედავად, ბაბას მიიჩნევს, რომ თუ ადამიანები სარგებლობენ ბუნების რესურსებით, მაშინ პასუხისმგებლობაც უნდა აიღონ მისი შენარჩუნებისთვის.
CHAPTER 3
FUKUOKA
60 წლის ასაკის დადგომამდე ტაკესიმ გადაწყვიტა წისქვილის აღდგენა, იმ იმედით, რომ მის შენარჩუნებას კიდევ ათი წლით მაინც შეძლებდა. ეს იყო რთული გადაწყვეტილება მაღალი ხარჯების და მემკვიდრის არ ყოლის გამო. თუმცა, ადგილობრივი დურგლების ძალისხმევის წყალობით, 2008 წელს დაიდგა წყლის ახალი ბორბალი, რომელმაც კვლავ გააცოცხლა წისქვილი.

დღეს ბაბას წისქვილი არ არის მხოლოდ საწარმო, არამედ შრომა სიყვარულით, რომელიც ინარჩუნებს კედრის ფხვნილის დამზადების ტრადიციულ ხერხს. ტაკესისა და ჩიეკოს მიერ დამზადებული თითოეული სურნელოვანი ჩხირი არის ერთგვარი მოწოდება იაპონური ტრადიციებისა და კულტურის შენარჩუნებისათვის. ბაბა დაჟინებით მოითხოვს ბუნებრივი რესურსების მდგრად გამოყენებას და მაღალი ხარისხის, სრულიად ბუნებრივი პროდუქტების მიწოდებას.

ბაბას წყლის წისქვილი დგას, როგორც ტრადიციული კედრის ფხვნილის წარმოების ბოლო ბასტიონი. ტაკესი და ჩიეკო თავიანთი ძალისხმევით და მდგრადობისადმი მიდრეკილებით, ცდილობენ შეინარჩუნონ არამარტო წისქვილი, არამედ გაუზიარონ თავისი მემკვიდრეობა სამყაროს და ხაზს უსვამენ ბუნებასა და ტრადიციებზე ზრუნვის მნიშვნელობას.

Osako
79 წლის საკმევლის ოსტატს ქალაქ საკაია, ოსაკადან, უკავია უნიკალური ადგილი იაპონური საკმევლის შექმნის ხელოვნების ისტორიაში.
CHAPTER 2
KARNATAKA
ინდოეთის რეგიონ კარნატაკაში არსებობს მცირე საოჯახო ბიზნესი, რომელიც უკვე 140 წელზე მეტია გადაეცემა თაობიდან თაობას.
CHAPTER 1
FUKUOKA
დღესდღეობით ბაბას წყლის წისქვილი არის ბოლო კუნძული რეგიონში, სადაც კედრის ფხვნილი ტრადიციულად იწარმოება.
CHAPTER 3
Made on
Tilda